Din röst – Hagalund

Bygga och BoDebattFolkpartietPolitikSolna

Från och med igår och vid ytterligare fyra tillfällen under hösten kommer folkpartiets två kommunalråd, Marianne Damström Gereben med ansvar för förskola och skola tillika förste vice ordförande i kommunstyrelsen samt Peter Edholm, ansvarig för kultur och fritid, sitta på Haga sportbar för att träffa de boende i Hagalund.

– Vi gör detta för att vi vill veta vilka synpunkter och idéer som finns hos de som bor och verkar i Hagalund, det är viktigt för oss, säger Marianne

– Vi vill också leva som vi lär, vi tror på öppenhet och att vara tillgängliga och då kommer vi till Hagalund istället för att de ska komma till Stadshuset, inflikar Peter.

Igår var det dags för det första tillfället och en av de som kom förbi var Margaretha. Hon ville prata byggande och vilka planer som finns för Hagalund. Det blev ett långt samtal då Margaretha visade sig vara krigsflykting från Estland och hade upplevt nazismens fasor. Det var väldigt gripande att höra hennes historia och särskilt nu när miljontals människor är på flykt och många anser att det inte finns plats för dessa i Europa. Det är inte länge sedan Europa var en krigshärjad kontinent och det får vi inte glömma. Margarethas berättelse blev en påminnelse om detta.

IMG_0103.JPG

Vill du också träffa Marianne och Peter, kom då till Haga sportbar:

15/9 13/10 10/11 8/12 kl. 16.00-19.00