Håll Sverige Rent – ända in i Återvinningscentralen!

FolkpartietMiljöSolna

Jag var bortrest hela helgen och ledsen över att jag inte kunde delta i någon av de ”Håll Sverige Rent”-aktioner som anordnades runt om i staden.
Men när vi kom hem så fick jag möjlighet att göra en insats i alla fall.

 

Miljöpartiet hade nämligen tillsammans med Nätverket Rädda Råstasjön anmält sig till detagande. Bland annat städade de upp runt Råstasjön. Det var ju vällovligt och bra.

Men i stället för att köra avfallet till en ÅVC och källsortera det som man ska, så dumpade de sina säckar med blandat insamlat avfall vid en insamlingsstation för förpackningar och tidningar vid Sjövägen.

Dumpat.avfall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var alltså tre kommunalråd från Alliansen som använde måndagens lunchtimme för att slutföra jobbet. Lars Rådén (M), Magnus Persson (C) och jag tog säckarna i min bil och körde till ÅVC där vi öppnade säckarna och källsorterade glas, porslin, metall och brännbart i olika fraktioner. Vi hittade dessutom farligt avfall i säckarna i form av målarfärg.

LarsRavfall MagnusPsopor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till saken hör att det titt som tätt dyker upp klagomål på att de här insamlingsstationerna för returpapper och förpackningar används som avstjälpningsplats för annat avfall. Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att just Miljöpartiet brukar ha särskilt hög svansförning i sådana sammanhang.

 

Epilog:

Det hela får mig för övrigt att tänka på Earth Hour 2015. Solna stad deltog och man kunde förvänta sig att åtminstone hela stadshuset skulle vara nedsläckt. Min kommunalrådskollega Marianne Damström Gereben (FP), som bor tvärs över Solnavägen, tog en bild som visade att det lyste i 2 fönster – på våning 6 där (MP) delar lokaler med (S) och (V).

Här var det tänt.

Här var det tänt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Edholm, kultur- och fritidskommunalråd (fp)

Peter Edholm, kultur- och fritidskommunalråd (fp)