Inga ofrivilliga skilsmässor i Solna

Bygga och BoFolkpartietPolitikSolnaStöd och omsorg

Klockan är halv fem och min morfar 94 år serveras korvstroganoff och får samtidigt en ömsint klapp på axeln. Han kan inte längre se maten men doften gör att det kurrar i både hans och min mage. Runt bordet är stämningen god. Middagen är en stund för umgänge som många av de boende ser fram emot.

 

Efter maten lunkar morfar tillbaka till sitt rum. Han stödjer sig på en käpp och i andra handen håller han ett av sina barnbarnsbarn, min son. Nu ska mormor få vara med och lyssna till berättelser om deras resor. Historier som jag hört sedan barnsben och som min son nu ska få ta del av.

I 72 år har mina morföräldrar delat sin vardag. Att skilja par åt när endast den ena uppfyller kriterierna för ett vård och omvårdnadsboende anser jag vara ovärdigt. Därför är jag stolt över att Folkpartiet varit med och tagit fram den parboendegaranti som erbjuds i Solna. Det känns rätt både som anhörig och som folkpartist.

Sara Stjärne, kandidat kommunfullmäktige, Bergshamra

Sara Stjärne, kandidat kommunfullmäktige, Bergshamra